Rijles met autisme of ADHD

Voor sommige mensen is het heel vanzelfsprekend dat ze rijlessen kunnen volgen en daarmee uiteindelijk hun rijbewijs kunnen halen. Voor sommige anderen kan het, door een bepaalde concentratiestoornis of door andere omstandigheden, juist een hele opgave zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld autisme, ADD of ADHD.
Dit zijn complexe stoornissen die vroeger nog geen naam hadden en niet begrepen werden. Inmiddels weten we veel meer over deze onderwerpen en de gevolgen ervan. Hierbij is duidelijk geworden dat iemand met ADHD daar op verschillende gebieden last van kan hebben. Zo ook met rijles.

Kenmerken van ADHD op de weg

ADHD zorgt voor een bepaalde mate van onoplettendheid, impulsiviteit en hyperactiviteit. Mensen met ADHD leven vaak in het hier en nu en vinden het lastig om de consequenties van hun handelingen in te zien. Er ontstaan vaak concentratieproblemen die op de weg natuurlijk gevaarlijk kunnen zijn.
Daarom is het belangrijk dat rijles voor ADHD gegeven wordt door instructeurs die gespecialiseerd zijn in dit soort gevallen. De special opgeleidde instructeurs begrijpen de situatie en weten hoe ze de lessen het beste over kunnen brengen. Daarnaast kunnen zij, aan het einde van de lesperiode, uitstekend inschatten of de leerling klaar is om zelf de weg op te gaan.

ASCO en ADHD

Heb je ADHD of een andere vorm van een concentratie- en/of communicatiestoornis?
Wil je graag je rijbewijs halen? Neem eens contact op met Rijopleiding ASCO.
De deskundige instructeurs zijn vriendelijk, geduldig en hebben de expertise in huis om iedereen te begeleiden op weg naar een rijbewijs. Bovendien heb je aan Rijopleiding ASCO een solide rijschool waar je op kunt bouwen, met medewerkers die je van begin tot eind bijstaan. We gaan graag met je in gesprek over je situatie en bepalen samen wat voor jou de beste oplossing is. 

Onze website maakt gebruik van cookies om je surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.